FESTIVAL 11-09-21

Eerste lustrum Festerica breekt record

september 11, 2018

De bossen van Erica waren zaterdag 8 september tijdens de vijfde editie van Festerica het decor voor tien rockbands en 700 bezoekers.

Talentvolle lokale bands aangevuld met grote namen, met de voorwaarde dat het rockmuziek moet zijn, is kort samengevat de formule die muziekliefhebbers op de been brengt.

Het programma begon zoals altijd met de talenten alvorens de huisband Greenhouse rockte met nummers van onder andere Nirvana en Green Day. Vervolgens liet de organisatie zien hoe breed het genre rock is met de boerenrockformatie Dolly En Zien Tarrels, terwijl de beste Creedence Clearwater Revival coverband The Fortunate Sons op het tweede podium alweer klaarstond. ‘Op dat moment wisten we al zeker dat we een bezoekersrecord hadden’, aldus de tevreden voorzitter Han Vegter. Na deze indrukwekkende set werden de luchtgitaren uit de kast gehaald onder leiding van de Engelse headliner Fragment.

Groots door klein te blijven

In vijf jaar tijd heeft het gemoedelijke festival zich ontwikkeld als een onderscheidend podium voor talentvolle bands en gerenommeerde namen. Als je een blik werpt op het publiek zie je ook dat Festerica een breed publiek aanspreekt. Elk tweede weekend van september vindt Festerica plaats en als we de organisatie vragen waar de ambities liggen is het antwoord ‘groots zijn in klein blijven’.

De gemoedelijke sfeer, de focus op rock en de laagdrempeligheid maken dit festival tot een vast agendapunt voor elke muziekliefhebber uit Drenthe. ‘En één ding is zeker, ook voor volgend jaar gaan we weer ons best doen voor een vette line-up’, besluit medeorganisator Rik Rolink.