FESTIVAL 11-09-21

Groots willen zijn in klein blijven

augustus 15, 2018

Met minder dan een maand te gaan, bereiden wij ons voor op alweer de lustrumeditie van Festerica. Vijf jaar geleden was het idee om een rockfeest te organiseren voor bands met zowel veel als weinig ervaring. Soms hadden deze bands weinig eisen op de Rider of juist heel veel. De ene keer stonden we biefstukken te bakken en verse sinaasappelsap te persen voor een tegenvallende act, de andere keer was “gewoon een flessie bier en een hamburger” voldoende voor een adembenemend goede act.

Ondanks dat klein blijven het motto is, werden sommige dingen ook groter op Festerica: de trailers werden professionele podia, zes bands op de festivaldag zijn tien geworden, en bij slecht weer werd een grote trekker door een nog grotere trekker uit de modder getrokken. Nooit is er de behoefte geweest om een band te boeken die we wellicht zouden kunnen betalen om zodoende veel meer bezoekers te krijgen, daarnaast bakken we ook liever een hamburger in plaats van een biefstuk.

Na de beste Rolling Stones en de beste AC/DC coverbands van Nederland te hebben gehad staat dit jaar de beste Creedence Clearwater Revival (CCR) coverband ‘The Fortunate Sons’ op het podium. Ook dit jaar wordt dit weer aangevuld met lokale rockende toppers en sluiten we af met Fragment, wellicht bekend van de Zwarte Cross. Voor slechts €7,50 kun je kaarten kopen in de voorverkoop, een klein prijsje voor een grootse dag!