FESTIVAL 11-09-21

Ingezonden brief door een kijker van de livestream:

september 12, 2020

Wie vandaag naar de livestream van Festerica luistert denkt met weemoed terug aan september 2019. Vandaag heb ik echter de prominente blote basten borrel in Groningen: Guus tapt een pitcher terwijl Osmar en Rik ons met een livestream vanuit Erica vermaken. 

Ondertussen denk ik terug aan een besnorde man met een MotörHead shirt. Hij bestelt een pilsje terwijl de XRaiders op de planken staan. Vanuit daar gaan mijn gedachten richting de eerste vergadering van Festerica: gepromoot als een festival om een podium te bieden aan talentvolle bands uit de regio, maar deze talentvolle bands kun je eerlijkheidshalve vervangen door GreenHouse. 

Kijkend naar de livestream vallen de wallen van Osmar op. Volgens zijn Facebook post is hij deze week erg druk geweest, die drukte vond plaats tijdens zijn rookpauzes. Naast hem zit een man die wanhopig solliciteert naar een functie bij het Glazen Huis. Gekleed in zijn smoking regisseert hij Rik’s gewrijf over zijn rechterbeen. De man in de smoking heeft vanavond een belangrijke functie en laat filmpjes zien uit de documentaire: we zien een man die lijkt op Maik de Boer, gelukkig wordt zijn daadwerkelijke naam weergegeven. John heeft deze documentaire overigens geweldig vormgegeven, vanavond ondersteunt hij niet vanwege de Swipe Night op Tinder. 

Ondanks dat Rik vanavond niet ‘Swiped’, ziet de kijker wel natte plekken onder zijn oksels als gevolg van de vele vragen over zijn Skik aankondiging. Dit heeft hij zwakjes gepareerd door een interview in te plannen met twee Klazienaveners, welke overigens wel best wel wat met een gitaar kunnen.

De gitaren hebben altijd de boventoon gevoerd op Festerica en ook vanavond draait het om muziek. Met samengeknepen ogen kijk ik naar de livestream en ben ik trots op mijn vrienden. In Corona tijden hebben ze Erica tóch hun festival gegeven op een creatieve manier. Op het moment dat de Oale Grieze luidt, zijn de Muzikale Vrienden van Festerica zich aan het voorbereiden voor hun optreden. De volumeknop hier gaat weer omhoog en de pitcher wordt weer gevuld.