OPEN AIR 08-09-18

NOG000DAGEN

Nog fraai (na)zomerweer op komst

augustus 30, 2016

Een kop met hoop volgens de kenners van het weer: een fraaie nazomer! Hier zijn wij natuurlijk erg content mee want zeg nou zelf: wat is er nou mooier dan muziek en lekker weer op een locatie tussen de bossen? Hier het originele bericht van weer.nl:

Vandaag is het de koelste dag van deze week, maar kwam de zon ook wel weer kijken. De laatste augustusdagen kunnen we volop profiteren van een hogedrukgebied, die via ons land oostwaarts beweegt. De zon zal zich dus veelvuldig laten zien en met een zwak tot matig windje dat de zuidhoek opnieuw gaat opzoeken, loopt de temperatuur overdag gestaag op om uiteindelijk op de 31e augustus op 22 tot 27 graden uit te komen.
Wellicht dat op 1 september, de eerste dag van de meteorologische herfst, de wind tijdelijk naar noordwest draait en er opnieuw koelere lucht binnenstroomt, maar ook daarna geeft de (na)zomer het nog niet op. Het ziet er naar uit dat de hele eerste septemberweek tamelijk warm verloopt. Aanstaande vrijdag en zaterdag kan het lokaal 25 graden of nog iets warmer worden, de dagen daarna ligt de maximumtemperatuur tussen 20 en 24 graden, wat voor veel mensen de ideale temperatuur is. Eerst krijgen we een tweetal relatief koele nachten, waarbij de ergste warmte uit de huizen kan worden verdreven en daarna zitten de minimumtemperaturen veelal tussen 12 en 16 graden. Net als de nu bijna voorbije zomer, is het wel de vraag of het daarbij vrij zonnig en droog blijft, want in de loop van de eerste septemberweek, lijken storingen wel wat opdringeriger te worden. Toch lijken er nog genoeg momenten aan te komen dat we van aangenaam (na)zomerweer kunnen genieten.

Bronnen: MeteoGroup, KNMI, mscha.