FESTIVAL 11-09-21

Erica was altijd al rock & roll

juni 30, 2017

Voor een huisstijl voor een festival in Erica heb je genoeg mogelijkheden: de brug, de heide, de molen en ga zo maar door. Na een nachtje doorzakken kun je op Erica best op een van deze plekken terechtkomen terwijl de zon al weer aan de horizon verschijnt. Best rock & roll.

Maar om deze plekken te vertalen in een rock & roll huisstijl is aardig lastig. Gelukkig hebben we nog twee fenomenen vlakbij de brug staan: Geert en Anton. Dit kunstwerk symboliseert hoe de eerste bewoners van Erica het kanaal uitgraafden. Dus zonder Geert en Anton had de brugge ook niet bestaan, en zouden de Ericaase nachten net iets minder rock & roll zijn.

De oplettende lezer weet dat in het logo van Festerica al sinds het begin de twee kanaalgravers zijn verwerkt. Beide heren hebben in het logo geen schep in de hand maar een gitaar. In ons logo zijn Geert en Anton nog een beetje bleek, maar omdat ze zo’n zin in Festerica 2017 hebben hebben ze spontaan kleur gekregen.

En zeg nou zelf: het is best rock & roll dat je Zuidbarge wordt uitgejaagd en gewoon je eigen dorp sticht. Dus vandaar deze ode aan Geert en Anton!