OPEN AIR 14-09-19

NOG000DAGEN

Sorry John

Festerica presents: Sorry John

Sorry John is een Emmense pop/rock band opgericht door vier vrienden in de zomer van 2015. De band schrijft nummers die veelal gaan over het hebben van een good-time en de mooie aspecten van het (jonge) leven, waarbij zo nu en dan een keerzijde ook niet onderbelicht zal blijven.
Geïnspireerd door bands als John Mayer, Kings of Leon en Kensington blazen de jongens een frisse en energieke sound door de speakers die het moeilijk maakt om op één plek stil te blijven staan.
Een strakke ritmesectie verzorgt dansbare beats waarop een golf van opbouwende sounds ineen klapt tot een climax. Subtiele gitaarpartijen prikkelen de luisteraar, waardoor de muziek interessant blijft om naar te luisteren. “Met de rauwe stem van Dion van der Geest en de goede gitaarpartijen van zowel Dion als Sven creëert de band een sound die zeer aangenaam is om naar te luisteren.” (3voor12).

In 2018/19 heeft Sorry John hun live performance bewezen bij meer dan 40 shows, waaronder Eurosonic Noorderslag 2018 & 2019, bevrijdingsfestival Assen en Leeuwarden, Into The Great Wide Open en de grote zaal van Paradiso. Daarnaast speelden ze op de NoLimit stage van RetroPop, deed de band een pre-show voor Kensington en waren ze regelmatig te zien over de grens in Duitsland.
Het najaar van 2018 ging gesmeerd; naast hun eigen liveshows speelde Sorry John als voorprogramma van The Overslept in Neushoorn Leeuwarden, waarover 3voor12 het volgende schreef: “De vier jongens van Sorry John vervullen hun taak met overtuiging, mede bevestigd door het publiek dat vanaf de eerste noten mee staat te swingen. De band maakt optimaal gebruik van het podium en het halfuurtje dat ze krijgen om hun kunsten te vertonen, vliegt zomaar voorbij. Bijna jammer, want het gaat erin als zoete koek. De meiden kropen nog net niet het podium op!”

Dion van der Geest – Vocals / Gitaar
Sven Steenhuis – Gitaar /Backing vocals
Thijmen Dam – Bass
Jurrie Tulp – Drums

Nu staan ze op Festerica op 14 september 2019 en kunnen wij niet wachten.
Meer info: https://www.sorryjohn.com/