OPEN AIR 12-09-20

NOG000DAGEN

Over Festerica

De zesde editie van Festerica Festival komt eraan! Op 14 september 2019 zullen de talentvolle rockbands uit de regio jullie weer voorzien van een geweldige dag!  De komende weken en maanden zullen we weer veel informatie delen omtrent het evenement, hou daarom de website goed in de gaten!

Net als ieder jaar zal ook dit jaar FestErica weer worden gehouden aan de Veenschapswijk te Erica. Het open-air festivalterrein heeft een unieke uitstraling, mede door de omringende bosrand wat voor een gezellig en natuurlijk uitstraling zorgt. Jaarlijks begin het evenement om 15:00 en zullen de gitaren tot laat in de avond te horen zijn!

Maar waarom bestaat een festival als dit?

Wij als 14 jonge enthousiastelingen vonden het een verademing als er een rock of rock & roll bandje in Erica kwam spelen. Wij hoopten dus ook dat zulke bands vaker Erica zouden bezoeken maar tevergeefs. Samen met onze nestor Han zetten wij begin 2014 een plan in elkaar om het heft in eigen handen te nemen en in september 2014 was het zover: Festerica editie 1.

Na de vele positieve reacties zagen wij dat er behoefte was naar dit genre. Omdat we zelf ook veel plezier beleefden tijdens editie 1 werd binnen enkele seconden besloten dat editie 2 er móest komen. Ondanks een paar regendruppels was het wederom een plezier om dit te organiseren met als afsluiter Gimme Shelter, volgens velen de beste Rolling Stones coverband van Nederland. Editie nummer drie was record-brekend: de drukste editie tot dusver met grote bands uit de regio (Ricky Rehab, Easterfield, Toycar Taxi), prachtige coverbands en de beste AC/DC coverband van Nederland als afsluiter: ACinDC. Met veel passie gaan we er komend jaar ook weer vol in en ons voornaamste doel is ook het publiek en ons zelf een leuke dag te verzorgen. Hopelijk heeft u voorheen genoten van Festerica of zult u de komende editie ervan genieten, wij gaan in ieder geval ons stinkende best weer doen!

Druk op deze link om te zien waar het festival plaatsvindt: LOCATIE