Huisregels

HUISREGELS

Bij het aanschaffen van een ticket ga je akkoord met onze huisregels.
Hoi! Mooi dat je komt. En vooral ook: welkom bij onze huisregels. Volgens de wet moeten we een rijtje regels opnemen, dus dat doen we dan. Met het betreden van ons festivalterrein of het kopen van een kaartje ga je namelijk akkoord met deze huisregels. We hebben ze zo leuk mogelijk gemaakt.

OP ELKAAR EN JEZELF PASSEN
Een te gek festival kunnen we alleen krijgen door goed met elkaar om te gaan. Feesten, gek doen en helemaal los gaan is de bedoeling, denk daarbij wel aan mensen om je heen. Houd ook rekening met de zon en alcohol. Smeer op tijd en drink niet tot je erbij neervalt, dan heeft niemand meer wat aan je. Drink vooral ook water zo nu en dan en eet op tijd.

Nat worden is niet leuk, behalve als het heel warm is. Indien het regent, mag je een paraplu meenemen. Blijf lekker droog, maar houd wel rekening met mensen die achter je staan. Paraplu’s opsteken vlak voor het podium is dus niet lief. Bij overlast kunnen de watervangers worden ingenomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in bewaard worden.

Ons festivalterrein is geen klimparadijs. Klim dus niet in stellingen of tenten, want wat we echt absoluut niet willen is een interview geven waarin we moeten vertellen dat het een zwarte dag is omdat er één of andere idioot uit een hek is gedonderd. We hebben daar met z’n allen echt veel te hard voor gewerkt.

Wapens: nou, dat lijkt ons niet. Niet doen dus. Mocht je wel die neiging hebben, dan is dit festival niks voor jou en jij niks voor ons.

RUST, REINHEID EN REGELMAAT
Bij Festerica zijn we met z’n allen voorzichtig met de omgeving tijdens het op- en afbouwen. Handig! Daarom vragen we onze bezoekers ook om mee te denken en te handelen: houd het terrein, de materialen en overige attributen heel.

Graffiti en vandalisme. Daar gaan we duidelijk mee om. Wie betrapt wordt zal door onze twee-bij-twee beveiligers worden overgedragen aan de politie. De boel onderkalken is niet lief. En ook stom.

Flyeren en posteren vinden we niet leuk. We willen het terrein zowel vrij van rommel houden alsook van visueel verstorende elementen.

DRANK & DRUGS
Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je een bandje ophalen bij de ingang. Dat bandje krijg je op vertoon van je ID.

Het meenemen van eigen drinken en eten is niet de bedoeling, water mag wel mee bij temperaturen boven de 30 graden celcius (in een plastic flesje). Er wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein.

Alcohol drinken buiten het terrein mag helaas niet, tenzij je doorloopt tot over de Duitse grens. Daar mag ‘t wel. Ook goed voor je conditie trouwens, een stukje lopen.

De politie in Emmen houdt regelmatig controle op drugs. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden net als harddrugs in het algemeen. Wie wordt betrapt met harddrugs loopt het risico van het festivalterrein te worden verwijderd.

HUISDIEREN
Fritsje, Shelbyen Poekie mogen helaas niet mee het terrein op. Ook huisdieren met een andere naam niet, trouwens. Ze houden toch niet van luide muziek.

DINGEN MET TECHNOLOGIE
Foto’s en video’s maken: prima! Plaats je de resultaten dan ook op onze facebook pagina? Dan is het extraprima! We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht die ontstaan. Wij maken ook foto’s en gebruiken de foto’s, waar jij dus mogelijk op staat, voor het verslag en latere promo. Kom je jezelf tegen en vind je dat écht niet leuk? Stuur even een mailtje, dan lossen we het op!

Het festival is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of iets anders naars.

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje te moeten inleveren en van het festival en/of de camping te worden verwijderd.

OVERNACHTEN
Is helaas nog niet toegestaan op het terrein, misschien kun je couchsurfen of naar camping “Op Fietse”?

OPENINGSTIJDEN
Om half drie begint de eerste band dus vanaf 14.00 ben je welkom. Dit kan helaas maar tot half 1 dus een avondje kroeg erbij aanplakken kan geen kwaad voor de die-hards.

MINIMUMLEEFTIJD
Er is geen minimumleeftijd. Kinderen onder de 16 moeten wel begeleid worden door een meerderjarige. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar het festival.

CAMERA’S MEENEMEN
Dat mag. Want we houden van mooie foto’s. Hou natuurlijk wel altijd rekening met de artiesten en het publiek. Flitsen bij liveshows vinden we niet leuk, ongevraagd mensen portretteren ook niet. Voor officiële fotografen met profi gear is het mogelijk om een fotopas aan te vragen.
Trouwens, heb je nog mooie foto’s? Plaats ze op Instagram of Twitter met #FestErica erbij, dan ziet de rest ze ook. Wij hebben ook Instagram hoor. En Twitter. En Facebook.

MEDICATIE
Natuurlijk mag je je medicijnen meenemen. Als je twijfelt of het bij de ingang wel helemaal goedkomt, neem dan even contact met ons op in de maand voor het festival.

ROLSTOELTOEGANKELIJKHEID
Een groot deel van het terrein is prima te doen met een rolstoel. Echter, het is natuurlijk wel een grasveld, dus de plekken buiten de rijplaten zijn moeilijker toegankelijk. Daardoor zijn niet alle plekken even goed bereikbaar. Begeleiding meenemen is dus handig. Voor een toilet? Neem voor het festival even contact met ons op!

VRIJWILLIGER WORDEN?
We hebben al vele aanmeldingen, maar we kunnen altijd gelukkige zielen gebruiken! Zin in? We zorgen heel goed voor je, promise! Neem contact met ons op, en je krijgt een mailtje terug van de leukste vrijwilligers uit de regio. Eerst nog wat vragen?

info@festerica.nl

Heb het leuk!