Festerica sluit zich op in glazen huis

80 uur glazen huis

HELP US KEEP ON ROCKIN’!

Festerica, het jaarlijkse festival voor opkomende rockbands uit de regio Zuidoost-Drenthe, komt van 9 tot en met 12 september met een livestream vanuit een Glazen Huis. De organisatie draait tachtig uur onafgebroken verzoekplaten tegen een donatie om het voortbestaan van het festival veilig te stellen. Daarnaast zijn er optredens van diverse artiesten te zien.  

Van donderdag 9 september 12:00 uur tot en met zondag 12 september 20:00 uur sluiten de organisatieleden van Festerica zich als dj op in het Glazen Huis op het festivalterrein ‘achter de manege’ op Erica. Meerdere bands die de afgelopen acht jaar hebben opgetreden op het festival hebben al toegezegd hun kunsten te vertonen tijdens deze livestream. Ook zijn er verschillende culturele optredens op het gebied van taal en theater.  

Het festival kan vanwege de coronamaatregelen voor het tweede jaar op rij geen doorgang vinden. Onlangs zette de Burgemeester een streep door een groot aantal festivals in de Gemeente Emmen, vanwege een te kort aan inzet van de politie. Voor de organisatie een flinke domper omdat de voorbereidingen al in volle gang waren. De organisatie hoopt met het draaien van verzoekplaten geld op te halen, zodat het festival ook de komende jaren georganiseerd kan worden.  

Festerica ontstond acht jaar geleden toen een vriendengroep uit Erica een eigen festival op poten zette. Het festival richt zich op lokale opkomende bands en vindt plaats in de bossen bij het dorp. Jaarlijks trekt het festival ongeveer duizend bezoekers. 

Wil je meer weten over het programma tijdens de 80 uur, kamagra jelly sale uk!

De verrichtingen in het Glazen Huis zijn te volgen via een livestream op de website.