Derde Podium Festerica een feit

plaatje podium 3

Podium twee, weg ermee

Podium drie, wie wil dat nou nie*

R.Braam

Vorig jaar september hebben wij een glazen huis opgezet om het voortbestaan van Festerica veilig te stellen. Het was voor ons als organisatie een unieke en onvergetelijke ervaring. Wij willen iedereen die ons die week heeft gesteund dan ook nogmaals bedanken. Het heeft ons als organisatie ook doen besluiten om twee belangrijke veranderingen door te voeren: het tweede podium gaat verdwijnen en er zal een nieuw derde podium verschijnen.

De keuze om afscheid te nemen van het tweede podium komt voornamelijk voort uit de oplopende kosten voor materiaal. De prijzen rijzen tegenwoordig de pan uit en op deze manier kunnen wij ons concentreren op één podium in plaats van twee. We hoeven de kosten voor bijvoorbeeld het licht en geluid nu niet meer te spreiden. Daardoor hebben we ervoor gekozen om het hoofdpodium te optimaliseren om daar tijdens elk optreden een te gekke licht- en geluidsshow neer te kunnen zetten.

Overigens gaat dit niet ten koste van het aantal optredens. U krijgt nog steeds zeven fantastische bands te zien.

Daarnaast heeft het glazen huis ons nog meer gebracht. Meerdere artiesten maakten daar hun opwachting met ontroerende of verassende optredens en de reacties daarop waren louter positief. Voor ons een reden om een aantal van deze artiesten ook dit jaar weer uit te nodigen. Dankzij hen hebben we 10 september een extra podium weten te realiseren: het Derde Podium.

Zo is Lisa Ploeger ook dit jaar weer aanwezig. De artieste, die geïnspireerd is door onder andere Ilse de Lange en Waylon, gaf onlangs nog een spetterend optreden in Paradiso Amsterdam. Wederom kunt u genieten van alleskunner op creatief gebied Sundance Zuidert. Zij weet met haar unieke stem en verschijning bezoekers tot in de ziel te raken. Ook Erik Vinke komt dit jaar zijn talent weer showen. Hij doet dit echter niet in de vorm van een column, maar hij laat muziek uit een piano komen waarvan je denkt: ‘hè?!’

Hoe laat ze spelen? En waar het derde podium te vinden is? Tja, dat is nog een verrassing. Komt allen, ontdek en geniet!

De volgende artiesten zullen onder andere hun opwachting gaan maken:

* Gedicht ontsproten uit het geniale brein van één van de grootste hedendaagse dichters, Roel Braam.

“Braam is een dichter die als geen ander lyriek een functie weet te geven in de onontkoombare werkelijkheid; die de woorden uit de wereld en actualiteit een nieuwe lading geeft, wat zijn stem onwrikbaar en bij tijden ontroerend waarachtig maakt. “